Blog

7 jel,hogy nem jó személyi edzőt választottál !

A hét tuti biztos jel:

 

1/ Az edződ nem végzett előzetes állapotfelmérést.
A test nem játékszer. Ezt minden személyi edzőnek tudnia kell. Az emberek jelentős százaléka küszködik gerinc vagy ízületi problémákkal, természetesen őket egészen máshogy kell kezelni. Egy igazán alapos személyi edző még a vérnyomásodat, pulzusszámodat is megvizsgálja, és a normáltól eltérő adatok esetén orvoshoz küld.

 

 2/ A mindentudó esete
Amennyiben kiderül, hogy bármilyen jellegű egészségügyi elváltozásod van, a jó személyi edző szakellátásra küld. Nem legyint és nem is játssza el a mindentudót, hiszen a szakterületeknek megvan a maga ismerője, még egy belgyógyász sem lát el egy gerincbeteget. Kivétel persze, ha a személyi edződ az adott probléma szakorvosa is egyben…


3/ Durrbele
Ha az edződ már az első alkalomnál úgy fest, mint egy kiképzőtiszt, akkor kösd fel a nyúlcipőt és ne félj elrohanni. A folyamatos fejlődés és önmagad túlszárnyalása, az új kihívás alapvető a testformálásban, de ha még nem voltál edzőteremben, akkor a programod nem azzal kezdődik, hogy kihozod magadból a maximumot. A legfontosabb ilyenkor, hogy megtanulj szabályosan edzeni, akármilyen nagyfiú vagy nagylány is légy. Enélkül nincs biztonságos, de még eredményes munka sem.

 

4/ Minden rendben esete
Ha friss hús vagy a teremben és az edződ egész idő alatt meg sem szólal, vagy ha igen, akkor is a cimboráival diskurál, akkor el kell gondolkodnod, hogy valójában miért is fizetsz. Nagyon nehezen elképzelhető, hogy minden gyakorlatot helyesen végzel és nincs szükség arra, hogy kijavítsanak téged. Az edződnek valószínűleg percenként kell „idegesítenie” téged azzal, hogy nem jól tartod a kezed, vagy túl gyorsan dolgozol, vagy kapkodsz. Egy oldalemelésnél például megküzd szégyenlősségével, mögéd lép és kezeivel segít téged a megfelelő mozgásút tartásában.

 

 

5/ A szövegláda
„Nagyszerűek az edzéseim, olyan jókat beszélgetünk a tréneremmel!” Ez így nem igazán frankó. A pszichológusnak valóban azért fizetünk, hogy társalogjunk, de egy edző feladatai között ez nem az elsődleges. Rengeteg információt kell átadnia neked folyamatokról, táplálkozásról, elvekről, de egyiket sem akkor, amikor a súlyt emeled. Ilyenkor arra van szükséged, hogy koncentrálj, hogy lassan fejlesztgesd a testtudatod. Legfeljebb annyit hallhatsz, hogy ez így most nem jó, kicsit feljebb a könyököt, fogd át a rudat…

 

6/ A személyi edződ a feleségeddel randizik
Rendkívül kellemetlen eset. Én biztosan nem fizetnék neki ilyen esetben. 

 

 7/ A kényelem a fő, na meg a készpénz
Ha kettőtök között megszületik az a kinemmondott, titkos megállapodás, melynek az eredménye a kényelem, meg a készpénz, akkor nem csak az edződ, Te is éppen annyira hibás vagy. Mire is gondolok? Ha mindössze egy átlagos fittség a célod és, hogy hetente néhányszor átmozgasd magad, akkor kielégítő az, hogy te csücsülsz egy gépen, és mozogsz egy kicsit addig, míg a fáradtság első jeleit nem tapasztalod – eközben edződ barátságosan mosolyog, s egy jókora pálmalevéllel párologtatja homlokodról az izzadtságcseppet.
Ha alakformálásra vágysz, akkor ennél valamivel többre van szükséged, egy erősebb, de jóleső edzésre. Ha az edződ még véletlenül sem törekszik az intenzitás fokozására, holott lejegyeztétek célként, hogy pompás alakig meg sem álltok, akkor egy olyan csúf megegyezés született közöttetek, amely a Te kényelmedből és az edződ pénzszükségletéből táplálkozik. Mindkettőtöknek változtatni kell ebben az esetben!

 

(Forrás: www.fitway.hu/index.php?module=a_m_all&tid=48  )

 

 

 

 

 

 

Teljes cikk

Első bejegyzés

Ma elindítottuk az új blogunkat. Kérjük kövesse figyelemmel, igyekszünk mindig friss információkat közölni. Az üzenetek nyomon követése RSS csatornán keresztül is lehetséges.

Teljes cikk

 

Sportprogramok tervezése és Sportrendezvények szervezése