Rólam,

1970-ben születtem Hajdú- Bihar megyében.Szüleim és környezetem már gyermekkoromtól a sport és a mozgás szeretetére neveltek. Így mindennapos szabadidős tevékenységgé vált a kerékpározás,és a labdarugás. Szerencsésnek mondható gyermekkorom volt. Minden évben volt családi vakáció. Hegyek között,vizek mellett. Horgász túrák,autós túrák,vad kempingezés,városnézések,igazi élmények amellyek tartalommal ruházzák fel a gyermekkori nyarakat. 1984-ben volt lehetőségem megismerni a harcművészet egyik ágát a Shotokan Karatét en.wikipedia.org/wiki/Shotokan és ezzel együtt kezdtem betekintést nyerni egy számomra addig ismeretlen világba,a keleti filozófiába. hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%ADnai_filoz%C3%B3fia  Ma is szívesen emlékszem vissza Sz. Katalin edzőmre, Gulyás Péter és Hardi Róbert mesterekre akikkel egy kemény de kellemes hetet tölthettem a Hajdúnánási Edzőtáborban.

Aztán 1986-ban családommal Tiszafüredre költöztünk. Mivel a városban -akkor még- a harcművészetet csak a Kyokushin Karate hu.wikipedia.org/wiki/Kjokusin_karate képviselte,így a Tiszafüredi Vasas Sport Egyesület tagjaként folytattam a karate gyakorlását. Két éves tagságot követően vegyes érzésekkel hagytam el Tiszafüredet.  Voltak negatív tapasztalataim, és voltak biztatások,pozitívumok ,pl.: tudásom elismeréseként többször bízták rám a kezdő és első vizsgára készülők edzését,felkészítését. Itt a Tiszafüredi Sport Egyesület keretein belűl kaptam lehetőséget,hogy megismerjem Bódi István és Borza József mestereket,akik vizsgáimon a tudásomat elismerték és további sikereket kívántak. Itt szeretném megemliteni azon két ember nevét akiktől szakmailag és emberileg is sokat tanulhattam és a mai napig jó érzéssel gondolok rájuk. Ők pedig  K. Vera és  F. András edzők. Akik ma már -szakmai tudásuk elismeréseként-  Sensei (Tanár) megszólítás és 4. Dan (mesterfokozat) mellett tevékenykednek.   

2006-ban már több meglévő szakmám és széleskörű munkatapasztalatom mellett úgy gondoltam,hogy a Magyar Szabadidősport Szövetség www.masport.hu/Tagszervezeteink.html keretein belűl szeretnék OKJ-s szakmát szerezni mint Sportoktató. A motíváció a mozgás, a sport és az emberek  szeretete, A tanítás és segítés vágya. 

2007-ben Debrecenben a sikeres vizsgákat követően 4,4-es összesített átlag eredmény mellett vehettem kézbe OKJ-s szakmai bizonyítványomat,mint Nemzetközi Sportoktató,Rekreáció Szakértő és Személyi Edző. Elméleti vizsgáimat Debrecenben,míg gyakorlati vizsgámat Budapesten, a Budapesti Szabadidősport Szövetség www.bszszsport.hu/index.html keretein belűl tehettem le. Vizsgadolgozatomat Harcművészetből írtam,amelynek tárgya: A Krav Maga.https://www.krav-maga.hu/  www.youtube.com/watch?v=W3CNDW3kFA0 Vizsga eredményeimnek és a szakmai hozzáállásomnak  köszönhetően kaptam meg a megtisztelő lehetőséget,hogy  a Magyar Sporttudományi Társaság www.sporttudomany.hu/ és a Magyar Edzők Társaságának  www.magyaredzo.hu/ teljes jogú tagja lehetek. Még ebben az évben elvégeztem az Agykontroll tanfolyamot www.agykontroll.hu/, mint pedagógus továbbképzőt, és így az OM által nyilvántartott sportpedagógusi akkreditációt kaptam. 

 

Jelenleg,ami a harcművészeteket illeti inkább az Aikidó hu.wikipedia.org/wiki/Aikid%C3%B3 és a Katonai Közelharc- Kézitusa www.kozelharc-kezitusa.hu/  köti le a figyelmem. Rendszeres Agykontroll gyakorlóként  van lehetőségem megfigyelni,hogyan és milyen mértékben hat az  Agykontroll a sportteljesítményekre. ( Ha elhiszed,hogy megtudod csinálni,akkor meg fogod tudni csinálni...!)  Szabadidőmben kerékpározom,sakkozom,billiárdozom,olvasok,és szakmailag képzem magam,hogy a mindennapok elvárásainak lehetőleg mindig megtudjak felelni.

 

Sportszakmai bizonyítványom másolata mellékelten megtekinthető.

Sportszakmai bizonyítványom másolata.

 

 

 

 

Jövőbeni terveim között szerepel:

  •  új sport és szabadidős tevékenységek szabadalmaztatása és népszerűsítése,
  •  gyermek és ifjúsági sportalapítvány létrehozása amely a rászoruló fiatal tehetségeket támogatja és segíti sportcéljai elérésében,
  • új irányú sportszakmai képzések megvalósítása,
  • új irányú sportszakmai franchise vállalkozás létrehozása,

 

 

 

 

 

 

A projekt története

Fejlesztés alatt ....

 

 

Sportprogramok tervezése és Sportrendezvények szervezése